Освітньо-професійний ступінь

фаховий молодший бакалавр

Спеціальність

181 "Харчові технології"

Кваліфікація

Технік-технолог з виробництва молочних продуктів

Технік-технолог з виробництва молочних продуктів здатний здійснювати виробництво харчової продукції та продукції суміжних виробництв, контролювати режими технологічних процесів виробництва харчової продукції, а також визначати показники якості і безпечності сировини, напівфабрикатів і готової продукції відповідно до нормативних вимог.

Перспективи працевлаштування:

підприємства молочної промисловості (виробництво продукції з незбираного молока, виробництво масла вершкового, виробництво сиру сичужного, виробництво сиру плавленого, виробництво морозива, виробництво молочних консервів); підприємства з виробництва спеціальних харчових продуктів; підприємства готельно-ресторанного бізнесу; спеціалізовані лабораторії ветеринарної медицини і підприємств харчової промисловості; лабораторії екологічного контролю; виробничі і торговельні підприємства діяльність яких пов’язана з переробкою продукції тваринництва; міні-підприємств харчової промисловості з виробництва і реалізації крафтової харчової продукції тваринного походження.

Випускники можуть обіймати такі посади:

Технік-технолог з виробництва молочних продуктів; майстер з виробництва незбираномолочної та кисломолочної продукції; маслороб-майстер; сировар-майстер; апаратник пастеризації та охолодження молока; сепараторник молока та молочної сировини; директор (керівник) малого промислового підприємства (фірми); помічники керівників виробничих та інших основних підрозділів; товарознавець; обліковець; майстер виробничої дільниці; фахівець відділу технічного контролю; торговий представник (менеджер), консультант торговельного підприємства харчової промисловості; фахівець з крафтових технологій виробництва харчової продукції з сировини тваринного походження; лаборант (біологічні, хімічні та фізичні дослідження); технік-лаборант (біологічні, хімічні та фізичні дослідження); технік-дозиметрист; робітник, з обслуговування устаткування з виробництва харчових та подібних продуктів та інш.

Продовження навчання за початковим (короткий цикл) або першим (бакалаврський) рівнем вищої освіти. Набуття додаткових кваліфікацій в системі освіти дорослих, у тому числі післядипломній освіті.